Vi har sluttet å kjøpe brød!

For noen uker siden så la jeg ut et innlegg på instagram om at vi ikke hadde kjøpt brød på over en måned. Ikke fordi vi ikke spiser brød. Men fordi vi har sett at vi kan spare ganske mye penger på å bake brødene selv. Ca. 6000,- i året kommer vi til å spare på dette, og de pengene kan bli brukt til så mye annet gøy enn brød.

Bilde brød.JPG

6000 kroner i året

kommer vi til å spare på dette…

 Jeg har fått mange spørsmål om oppskrifter på brød, og etter litt prøving og feiling så har jeg kommet frem til en oppskrift som funker veldig bra for oss.

 Ingredienser:

·     500 g   Siktet hvetemel

·     500 g   Sammalt hvete finmalt

·     500 g   Rug finmalt

·     10 dl    Vann

·     1 pk     Tørrgjær

·     1 ts      Salt

Ha vann og tørrgjær i kjøkkenmaskinbollen og bland sammen mel og salt. Sett kjøkkenmaskinen på 1, og ta litt og litt mel oppi. Når alt melet er på plass i bollen, så elter du i 10 minutter. Skulle det ligge noe mel igjen i bollen, så hell bittelitt vann i for at deigen ikke blir for tørr.

Dekk bollen til med plastfoilie og la deigen heve i ca. 1 time, eller til deigen er nesten dobbel størrelse. Så tar du deigen ut på en lett melet kjøkkenbenk. Del deigen i to like store deler, og rull deigen ut i to pølser som du legger i hver sin brødform. Så etterhever du brødene med plastfolie i 40 minutter.

Når du ser at brødene har hevet godt, så setter du de inn i ovnen. Den setter du på 200 grader. Brødene stekes midt i ovnen i 40-45 minutter. Når du hører en hol lyd når du banker på brødene så er de ferdig.

Vikitig viktiig!!! Er du som meg, og som alltid har tenkt at du ikke klarer å bake brød. Da er noe av det viktigste å bruke tid på elting og heving. Ikke dropp den prosessen, den er med på å gjøre at du får saftige og luftige brød.

Om du tester oppskriften, eller baker andre oppskrifter så bruk gjerne hæsjtaggen #novabrødbaking, så kan jeg følge med på hva du baker :)

Lykke til

Silje - Team NOVA